Videobellen met uw therapeut

In onze praktijk is het sinds kort mogelijk om een video-afspraak te maken bij onze therapeuten. Op deze pagina leest u hoe dat werkt.

Let op: Heeft u een sms’je of e-mail gekregen om de MijnZorgApp te downloaden? Volg dan de instructies die daarin gemeld worden. De informatie hieronder is dan niet van toepassing.

Videobellen met uw fysiotherapeut is helemaal niet moeilijk. De behandeling gaat via camera en microfoon. U en uw therapeut kunnen elkaar horen. En dat allemaal vanuit uw eigen huis. Super handig!

Uw verzekeraar rekent een video-consult als een normale behandeling. Het kan zijn dat u wel een aanvullende verzekering nodig heeft, net zoals bij een normale behandeling in de praktijk.

Heeft u nog geen afspraak gepland?

Neem dan op de gebruikelijke manier contact met ons op. Dat kan via de telefoon of email. Uw therapeut zal u uitleggen welke stappen u moet nemen om het videobellen mogelijk te maken.

U heeft een afspraak gepland

Om te videobellen met uw therapeut heeft u een computer met camera (webcam) of tablet (iPad) of telefoon nodig. Komt u er niet uit? Vraag dan of iemand met u mee wilt kijken. Of neem contact met ons op.

Volg de stappen hieronder om verbinding te maken. Het is verstandig dat u de stappen ruim voor de afspraak een keer doorloopt. Dan weet u hoe alles werkt.

Enige tijd voor uw afspraak ontvangt u van uw therapeut een email van noreply@elvi.de. Hierin staan een unieke code en de link naar de website van het videobel-programma. (Let op: controleer ook uw spam-folder.)

Kopieer de code (of schrijf deze op een papiertje). Klik in de mail op de link “hier”. De website van Clickdoc opent. Dat is het programma dat wij gebruiken om te videobellen met onze patiĆ«nten.

Vul in het tekstvak uw voor- en achternaam in. In de volgende vakjes kunt u de code invoeren die u eerder hebt onthouden. Als deze al is ingevuld kunt direct verder gaan. Aanvaard de voorwaarden en klik op “Sessie starten”.

U doorloopt nu een systeemcontrole om te controleren of uw camera en microfoon werken. Zorg dat het geluid aan staan (denk aan de knop aan de zijkant van de telefoon/tablet). Accepteer dat uw microfoon en camera worden gebruikt.

Doorloop de systeemcontrole om uw camera en microfoon te testen.

Alles goed ingesteld? Dan komt u nu in de online wachtkamer. Blijf hier wachten totdat u wordt gebeld door uw therapeut. Neem dan op en u heeft verbinding met uw therapeut.

Tot ziens in onze online praktijk!

© 2021
Privacybeleid Inloggen beheer